Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Evlatlık ve Veraset İşlemleri
+1

Evlatlık ve Veraset İşlemleri

Merhabalar,

Yakın zamanda annanemi kaybettik ve annem veraset için başvuru yapacak. Ancak annem evlatlık ve ne yazık ki 1963 yılının nüfus kayıtları dijitale aktarılırken bir hata yapılmış. E devlete girip nüfus bilgilerine bakınca annanemin değil biyolojik ailesinin bilgileri çıkıyor. Kızlık soyadı olarak annanemin soyadı görünüyor. Ama anne kızlık soyadıyla işlem yapmaya ihtiyacı olduğunda biyolojik annenin kızlık soyadını istiyor. Bu veraset başvurusunda sorun çıkarır mı? Eğer öyleyse bunu nasıl düzeltebiliriz?

3 yıl   zynpsmlkc   -  Diğer
1 0
5 yanıt - paylaş
+1

Evlatlik olduguna dair bir belge vs. Varmi?

Ornegin okul yillarinda velisinin isminin bulundugu karne, eskiden saglik karnelerinde anne adi yazardi bunun gibi ispatlayici belgeler gerek.

En az 3 şahit de is gorebilir belki

Nufus kaydinin duzeltilmesi davasi acilacak

Cevap için teşekkür ederim. Belge konusu şuan sıkıntılı. Yani zannetmiyorum saklanan bir karne falan olsun. Ama dedem evrak tutmaya bayılırdı. Belki mahkemeyle alakalı bir kağıt yazı birşey saklamış olabilir. Onlara bakacağım. Şahit için de dayılarım olur mu mesela? Büyük dayım 16 yaşındayken evlat edinilmiş annem. Küçük olan annemden de küçük ama sonuçta ablasının evlatlık olduğu söylendiği için o da biliyor. 3.kişiyi hala düşünüyorum.

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,