Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Doktorun yanlış tanısı
0

Doktorun yanlış tanısı

Öncelikle merhabalar 26 yaşındayım 12.02.2020 yılında uzun süren baş ağrısından dolayı nörolojiye gitmiştim doktoruma ağrının anca dinlenerek geçtiğini söylemiştim benden MR istemişti ve MR sonucumda migren başlangıcını olduğunu söyledi ve 3 ilaç yazdığını söyleyerek (ilaçlar hakkında hiçbir bilgilendirme yapmadı ) oradan ayrılmıştım. LAROXYL 10 MG 30 DRAJE, CITOLES 10 MG 28 FILM TABLET, RELPAX 40 MG 3 FILM TABLET ilaçlarını reçeteme yazmıştı eczaneye gittiğimde 2 ilacın psikolog onayı ile alınabileceğini söyleyerek randevu almam gerektiğini söylediler öncelikle duruma şaşırdım ağrımın psikolog onaylı bi ilaçla ne alakası olduğunu anlamadım ve normal ağrı kesicidir diyerek psikogtan randevu aldım ve gittiğimde sorunu anlattım bana ilaçların hafif olduğunu ve ilaçları verebilmem için bi tanı koymasının gerektiği söyledi ve bana ne tanısı koyayım? diye bi soru yöneltti bende baş ağrısına ne tanısı koyuluyor bilmiyorum hocam dedim ve doktor da kaygı tanısı koyuyorum o halde diyerek bana ilaçların onayını verdi. İlaçları eczaneden aldığımda içeriğini okudum ve antimigren ve antidepresan özelliğini gördüm ve ilaçlarımı hiç kullanmadım çünkü benim herhangi bir psikolojik sıkıntım yoktu biliyordum baş ağrımın nedeni kış ayı olması ve soğuklarda migrenden dolayı ağrı olmasıydı. Doktorum beni ne ilaçlar ne de koymuş olduğu tanı için bilinçlendirmedi. Ve şuan konulan tanıdan dolayı hayal etmiş olduğum meslek olan subaylıkta sağlık raporunda sorun çıktığını anksiyete bozukluğu tanısının elenme nedeni olduğu maddesini okudum. Bu konuda mağdurum doktorlarımın beni hiçbir şekilde ne koydukları tanı ne de verdikleri ilaçlar hakkında uyarıda bulunmadılar mağdurum talebimi nasıl iletebilirim nasıl bir yol izleyebilirim?

3 yıl   tugba-ezgi   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
0

Bunun ispatı zor. Belki doktorunuza psikolojik sıkıntılarınızdan bahsettiniz ve o da psikoloji servisine yönlendirdi. Ya da fiziksel olarak bir sonuç çıkmayınca psikolojik olduğu tanısı koyarak yönlendirme yaptı. Belki psikoloğa gittiğinizde sorunlarınızı anlattınız ve kaygı teşhisi koydu. Olayın sizin anlattığınız gibi olduğunun ispatını nasıl yapacaksınız? Kaldı ki şu an muhtemel bir mağduriyetten söz ediyorsunuz. Yaşanmış bir mağduriyet de söz konusu değil. Haklı olabilirsiniz fakat hukuki olarak zor bir durum.

0 0
2 yorum -

Evet haklısınız elimde bi kanıt yok bunlar yaşanırken birebir hepsinde babam yanımdaydı ama ne kadar inandırabilirim orası meçhul. Ama efendim şöyle bir şey var doktorumun beni aydınlatması gerekmiyor muydu en azından ilaçlarım hakkında bir şeyler söylemesi gerekirdi, hadi onu geçtim psikiyatrist normalde anksiyete bozukluğu tanısı koymadan önce kişilere test uygulaması sonrası değerlendirip tanı koyarmış yani öyle gelişi güzel koyma gibi bir şey olamazmış. Doktorun haklı çıkacağı bi test rapor yok elinde bende öyle bi testle karşılaşmadım. Bu konu hakkındaki araştırmalarım da genelde askeriyeden çürük raporu alabilmek için kişiler bu yollara başvuru yaparmış ki o da en az 3 psikiyatris test sonucu bu tanıyı koyabilirlermiş gerçekten sorunlu kişilere yani. Benim hiçbir şekilde öyle bi durumum yok efendim.

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,