Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Sulh Hukuk Mahkemesince vasi olarak atanan kişinin vasi defteri hazırlaması
0

Sulh Hukuk Mahkemesince vasi olarak atanan kişinin vasi defteri hazırlaması

Sulh hukuk mahkemesince babasını temsil etmek üzere vadi olarak atanan evlat her sene mahkemeye vermek zorunda olduğu vasi defterini nasıl hazırlar
Bu deftere hangi hususlar basıl yazılır örnek bir vasi defteri sayfası paylaşır mısınız teşekkürler

3+ yıl   av-olgun   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
0

Merhaba vasi defteri tutulması ve hazırlanmasına ilişkin usul ve esaslar Türk Medeni Kanununun Velayet, Vesayet ve Miras Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Tüzük Kapsamında Tutulacak Defterler, Özel Kütük, Dosyalar, Tutanaklar Ve Diğer Evrakın Düzenlenmesine Dair Yönetmelikle belirlenmiştir. Buna göre;

Vasi tarafından tutulacak defter
Madde 9- Vasiliğe atanma kararının kesinleşmesi üzerine, vasi ile vesayet makamının görevlendireceği bir kişi tarafından hâkimin belirleyeceği süre içinde ve talimatları doğrultusunda yönetilecek malvarlığının Türk Medenî Kanununun 438 inci maddesi uyarınca defteri tutulur. Deftere vesayet altındaki kişinin mallarının türü, adedi ve tahmin edilen rayiç bedelleri sıra numarası altında yazılır. Taşınmazların bulundukları yerler, sınırları, alanları, özellikleri, tapu kayıtları ve bu mallar üzerindeki kısıtlamalara ilişkin aynî haklar da ayrıca gösterilir.
Vesayet altındaki kişi ayırt etme gücüne sahipse, olanak bulunduğu takdirde defter tutulurken hazır bulundurulur. Vesayet altındaki kişinin malvarlığı yoksa, aynı süre içinde, durum vesayet makamına yazılı olarak bildirilir. Bu halde defter tutulmaz.

Birinci fıkrada belirlenen süre içinde defterin düzenlenmesine engel bir durum varsa, vesayet makamından ek süre istenebilir. Vasinin ek süre istemi vesayet makamınca uygun görüldüğü takdirde yeterli ek süre verilir. Bu süre kesindir.

Tutulan defter belirlenen süre içinde iki örnek olarak vesayet makamına verilir. Vesayet makamı, defterde yazılan malların iyi tanımlanmadığını, değerlerinin takdirinde yanlışlık yapıldığını veya eksik yazıldığını saptarsa, bunları denetimi altında tamamlattırır veya düzelttirir. Vesayet makamı, defterin usulune uygun ve doğru olarak düzenlendiği kanısına varırsa bir örneğini onaylayarak vasiye verir, diğer örneğini dosyasında saklar.

Belirlenen süreler içinde defter tutulmaz veya tamamlanmazsa vasi, Türk Medenî Kanununun 483 üncü maddesi hükümlerine göre vesayet makamı tarafından görevinden alınır.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki linkten ilgili yönetmeliği inceleyebilirsiniz. Örnek vasi defteri sayfam olmadığı için bu konuda size yardımcı olamayacağım maalesef.

https://kms.kaysis.gov.tr/(X(1)S(a2osfhvjlbs3h14hpv4ael1v))/Home/Goster/35264?AspxAutoDetectCookieSupport=1

0 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,