Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
İlamsız icra sonrası itirazın iptali davası
0

İlamsız icra sonrası itirazın iptali davası

Merhaba ,Evimizi 1,5 sene önce kentsel dönüşüm sebebi ile müteahhite verdik.Anlaşmalar yapıldı imzalar atıldı.2babama 1 er daire amcalarıma .Amcalarımdan biri 1 sene sonra babama düşen dairenin yarısının kendisine ait olduğunu kandırıldığını iddia ederek ilamsız icra başlattı.Yalan beyan ile anlaşmamıza göre 50 bin tl babam 50 bin tl amcam verecekti ancak diğer amcamdan hiç alacagı olmadıgını babamdan ıse yarım daıre (1 daire fiyatını da 500 bın dusunerek)250 bın talep de bulundu .İtiraz ettık itirazın ıptalı davası acmıs dava dilekçesinde müteahhit ıle bırlıkte noterde oyalamısız oda ımza atmıs gecmıs kenara sözde. Ama davayı kımseye degıl babama acıyor sadece . Kanıt yok cunku boyle bır anlasma yok . Sonuç ne olur ? 50 Bın yazılı olan resmı anlasması olmayan kagıdı da vermemısler dava dosyasına . Onu zaten kabul de etmıyorlar . Biz savunmamızı yapacagız tapularımız cıktı tapumuz ve noter sözleşmemiz var .Sonuç ne olur ?

3 yıl   hasesar   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
+1

İyi günler.
İtirazın iptali davasında ispat yükü, itiraz eden ve borçlu olmadığını ya da borca konu senette bulunan imzanın kendisine ait olmadığını ileri süren borçlunun “borcu bulunduğunu” iddia eden alacaklı tarafa aittir. yukarıda izah edilen hususlar ekseninde davanızı aydınlatacak şey ispat yükünün kim üzerinde bulunduğu ve hangi delil ile bunu kanıtlayacağı ile alakalıdır. diğer yandan HMK'da tanık ile kanıtlanabilecek parasal olguların sınırı bulunmaktadır.

Konu teferruatlı olmak ile birlikte kendi başınıza takip etmeniz ciddi bir hak kaybı yaşamanıza sebebiyet verebilir. Bu sebeple konuyu avukat ile takip etmeniz son derece önemlidir.

1 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,