Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Vefat sonrası emekli maaş ve borçlar hk.
0

Vefat sonrası emekli maaş ve borçlar hk.

Merhaba, babamı 15 gün önce kaybettik. ssk emeklisi olup üzerine maaş aldığı bankadan kredi ve başka bankalardan borçları mevcut. bunları bilmiyorduk malesef. Sorum şu reddi miras yapıldığında bu borçlar ortadan kalkacak mıdır? reddi mirastan sonra annem emekli aylığını alabilecek midir? ve ssk dan faydalanailecek midir ? teşekkürler

3 yıl   c-ozmen   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
+2

Öncelikle Mirasın reddi, diğer bir deyişle reddi miras; miras bırakanın ölümü üzerine yasal veya atanmış mirasçıların ölenin her türlü borç ve alacaklarıyla birlikte oluşan mirasın hak ve yükümlülüklerini reddetmesidir.
Mirasın reddi için kanunda üç aylık hak düşürücü süre öngörülmüştür. Buna göre miras bırakanın ölümünden veya mirasçının mirasçı olduğunu öğrenmesinden itibaren üç aylık süre içinde mirasın reddi talebinde bulunması gerekir.
Mirasçı miras bırakanın son yerleşim yerindeki Sulh Hukuk Mahkemesine yazılı veya sözlü olarak beyanda bulunmak suretiyle mirası reddedebilir(TMK. m. 609) ayrıca Kişinin vefat etmesi durumunda Bankalar nezdinde olan borçları silinmez, hayat sigortası varsa sigorta şirketi, yoksa mirasçılar tarafından ödenir. Emekli maaşı hususunda; Mirasbırakan yıllar boyunca devlete yatırdığı primler ile bu ödemeye hak kazanmış olup ödeme direkt olarak mirasçılar üzerinden devam etmektedir. Yani mirasbırakanın ölümü halinde mirasçılar, mirasbırakanın ödemiş olduğu primlere dayanarak bu hakkı haizdir. Miras kapsamına girmeyen bir alacak hakkıdır. ayrıntılı bilgi için av.muratocal@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

2 0
1 yorum -

çok teşekkürler ..

3 yıl c.ozmen

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,