Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Araç kim de kalır
0

Araç kim de kalır

Merhaba evliliğimiz içerisinde alınmış araç üzerine kredi ipotegi falan yok boşanma da nasıl bölüşülur ben tamamını almak istiyorum çünkü çocuklar iki tane onları okula getir götür kurslarına git ve eşim çifte vatandaş aracı alıp çekip gitmesinden ya da boşanma daha olmadan satmasindan korkuyorum. Çekişmeli boşanma davası avukatsiz açsam bu araç konusu o davada geçer mi yoksa ayrıca mal paylaşımı davası mı acmaliyim. Boşanma sebebim eşimin ailesiyle oturmayı kabul etmediğim için psikolojik şiddete maruz kalmam. Bilgi rica ediyorum çok teşekkür ederim şimdiden sizlere.

3 yıl   ayln-u   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
0

Boşanma davası ve mal paylaşımı aynı anda iki ayrı dava olarak açılabilir. Eğer araba kişisel mal değilse yarı yarıya paylaşılır taraflardan biri diğerine yarı değeri verir. Mal paylaşımı davasında mutlaka araç vb. eşyalar üzerine karşı taraf satmasın diye ihtiyati tedbir konulması istenilmelidir. Çok teknik konu olduğundan mutlaka bir meslektaşla dava açmanızı ya da en azından danışmanlık almanızı tavsiye ederim .Ekonomik durumunuz kötüyse ücretsiz Avukat yardımı için gerekli belgelerle birlikte baro adli yardım birimine başvurabilirsiniz.
Açıklamalarım sorunuza binaen oluşturulmuştur. Mümkünse yine avukat yardımıyla anlaşmalı olarak dosyayı sonlandırmak ve yine bu anlaşmada aracın size verilmesi yönünde karar alınması daha hızlı ve ekonomik olacaktır. Mutlaka bu yola başvurmanızı tavsiye ederiz.
Detaylı bilgi için mesaj yöntemiyle tarafımıza ulaşabilirsiniz

0 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,