Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Satıcının evi satmaktan vazgeçmesi
0

Satıcının evi satmaktan vazgeçmesi

Bir ev beğendik ve satın almak için emlakçı ile sözleşme imzalayıp bankadan kapora yatırdık. Bankaya kredi başvuru yaptık ve elimizdeki altınları evi alacağımız için bozdurduk. Ertesi gün emlakçı bize satıcı evi satmaktan vazgeçti diye haber verdi kaporamızı geri iade etti ancak sözleşmede yazan satıcının vazgeçmesi durumunda tazminat ödemesi gerekirken emlakçı dava açsanızda hukuk sistemimiz yetersiz satıcıya bir şey olmaz diyerekten bizleri caydırmaya çalıştı. biz birikimlerimizi bozduğumuzl kaldık şuan birikimimizi bozduğumuz için 8bin TL zarardayız. Elimizde sözleşmemiz var bu sözleşmeden hak talep edebilir miyiz? Edebiliyorsak nasıl bir hak talebinde bulunabilirim?

Satıcının evi satmaktan vazgeçmesi
3 yıl   aysenuri   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
0

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesinin şekil şartı vardır. Bunun için noterden yapılması gerekir. Uygulamada masraflı olduğu için tercih edilmiyor. Sizin gibi benzer sorun yaşayan müvekkilim adına sözleşme öncesi sorumluluk kavramından yola çıkarak uğradığı zararlar için bir dava açmıştım. Maalesef çok zorladık ama sonuç davanın reddiyle bitti.

1 1
2 yorum -

avukatın dediği gibi olmuyor arıyorsun noteri satış öncesi taraflar arasınd sözleşme yapacağız diyorsun. noter bizim bu tür sözleşmeleri onaylamaya yetkimiz yok gidin işinizi tapudan halledin diyor. bu tür sözleşmelerle ilgilenmiyorlar.

Merhaba ben 2019 yılında topraktan yani temelden 1 daire aldım sozlesmemi yaptım 2019 /3 ayında 40 bin peşinat verdim daire teslimi engec 2022 /3 ay denilmişti tabi ben daireyi ozaman 475 bin TL ye aldım ve onlar bana elden sözleşme yaptılar noterden değil sözleşmede su ibare var hangi taraf iptal ederse 70 bin TL ödenecek ve bir ibaresinde de daire teslim olduğu zaman kalan ödeme kredi çekilip tapu alınacak tır diye tabi şimdi ben 2019 /3 ayından bu yana hemen hemen her ay bazan 10 bin bazan 15 bazan 20 bazen 30 gibi yatırdım banka dekontlu bir şekilde şimdi bugün odememin tamamını gerçekleştirdim daire henüz bitmiş değil teslim tarihi 2022 5 ay deniliyor bugün tapuya gitmek istedim zararlarının olduğunu ama iflas sozkonusu olmadığını beyan ediyorlar benden para talep ediyorlar ne yapa bilirim bunun hukuki bir yolu varmıdır acaba

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,