Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Sitenin ortak kullanım alanı ile ilgili çıkan sorunu nasıl çözebiliriz?
0

Sitenin ortak kullanım alanı ile ilgili çıkan sorunu nasıl çözebiliriz?

2 bloktan oluşan 25 daireli bir sitede, ters dublekste oturmaktayım, Daireyi satın aldığımız zaman bahçe de çocuk oyun alanı yoktu cam ağaçları ile çevrili yeşil alan hala. şimdi yönetici kendisinin de çocukları olduğu için,çocuk Oyun parkı yaptırma kararı alındığını başka bir malikten duydum. Biz iki bahçe katı sakini 20 çocuğun olduğu ve çıkarabilecekleri gürültü ve sesten rahatsızlık duyacagımızı komşuluk hukuku için doğru Bulmadığımızı belirterek istemedik. Zaten parkı düşündükleri yer bahçeye açılan yatak odası kapılarımıza yakın mahremiyet açısından da uygun olmadığını söyledik yönetici bayan bize karşı hırslandı sorularımıza cvp vermemekte. Bunun dışında site sakinleri için bir kamelya mevcut iken aynı bahçeye bir kamelya daha istemekte. Bizlerin bahçeye bakan, Verandalarımıza alt kattan çıkışlı daire kapımız var. sonradan edinilmemiş dairelerimizi alırken mevcut olan verandalarımızı bile zaman zaman sorun edip projede olmadığını kinayeli bir şekilde ima etmekte. İskanı alınmış site olmasına rağmen. Bize karşı yaptırımları ne olabilir, bizlerin izleyeceği hukuki yollar nelerdir nasıl önlem alırız bu parkın yapılmaması kamelyanın konmaması için. Teşekkürler

3+ yıl   aysu   -  Gayrimenkul
0 0
1 yanıt - paylaş
0

Kanunda öngörülen hükümler şu şekildedir:
Kat malikleri,anagayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarında bir değişiklik yapamazlar; ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarıyacak bütün yenilik ve ilaveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılır. Yapılması arzu edilen yenilik ve ilaveler çok masraflı ise veya yapının özel durumuna göre lüks bir nitelik taşıyorsa veya anagayrimenkulün bütün kat malikleri tarafından kullanılması mutlaka gerekli olan yerlerinde veya geçitlerinde bulunmıyorsa, bunlardan faydalanmak istemiyen kat maliki, gidere katılmak zorunda değildir; bu gibi yenilik ve ilavelerin giderini, onların yapılmasına karar vermiş olan kat malikleri öderler. Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler. Bu kanunda kat maliklerinin borçlarına dair olan hükümler, bağımsız bölümlerdeki kiracılara ve oturma (Sükna) hakkı sahiplerine veya bu bölümlerden herhangi bir suretle devamlı olarak faydalananlara da uygulanır; bu borçları yerine getirmiyenler kat malikleriyle birlikte, müteselsil olarak sorumlu olur.

Bu hükümlere dayanarak ortak kullanım alanında yapılan değişikliğin usulüne uygun bir biçimde yapılıp yapılmadığını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca ortak kullanım alanlarının kullanımı neticesinde rahatsız olmanıza yol açacak bir durum söz konusu olursa ilgili kişilere karşı dava yoluna gidebilirsiniz.

0 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,