Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Trafik kazasında iş yeri sorumsuzluğu
0

Trafik kazasında iş yeri sorumsuzluğu

Arkadaşlar, Merhaba, 05.12.2017 Tarihin de 99 doğumlu kardeşim motor kazası geçirerek olay yerinde hayatını kaybetti. Olaya dahil çok fazla bilgi vermeyeceğim çünkü sormak istedim soru iş yeriyle alakalı. Kardeşim Lokanta da yaklaşık 2 senedir sigortasız çalıyordu ve garsonluk yapıyordu. Olay günü kardeşimi paket servisine göndemişler. Ehliyeti yok, kask yok, sigorta yok, Paketi teslim etmişler dönüşte kaza olmuş ve motor arkasında Suriye uyruklu başka bir arkadaşla beraber vefat ettiler. Gerisi malum avukat tuttuk dava açıldı vs. Fakat iş yerine dava açmadı bizim avukat. Sadece çarpan araç sahibi ve ilgili kurumlara açtı. Ailem bu iş yeri sahibinden çekindiği ve birazda iyi niyetlerinden iş yerine dava açmayı erteledi,umursamadı. Ben iş yerini büyük ölçüde suçlu buluyor ve onlara karşı kin besliyorum. Bir ara Babama durumdan duyduğum rahatsızlığı ilettim. Oda avukata iş yerine de dava açmak istediğimizi söyledi, Avukat iş yerine dava açılırsa diğer davalar ile birleşir iş mahkemesi falan olur baya uzun sürer. Onlara bu davalar bitince ayrı dava açarız dedi. Ve bu konuda böyle kapandı. Şuan neredeyse 4 yıl geçti, Çıkan kararlar avukatımızı tatmin etmediği için (60,70 bin) kararlara itiraz etti haliyle dava uzadıkça uzadı ve iş yeri arada kaynadı,unutuldu. Şimdi benim asıl soruma geliyorum, Bu kadar uzun zaman geçmiş olmasına rağmen halen iş yerine dava açabilir miyiz? Açarsak sonuçları ne olur? İş yeri suçlu mu?

2 yıl   matrakx06   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
0

Öncelikle başınız sağolsun. Kardeşiniz bir iş kazası geçirerek vefat etmiş. Avukatınız sadece trafik kazası ve sigorta boyutu ile ilgilenmiş. Normalde daha sağlam yoldur, tazminat sigorta şirketinden kolaylıkla tahsil edilir. Ama bahsettiğiniz 60-70 bin liralık rakamlar çok çok düşük, işverene de yönelmeniz gerektiğini düşünüyorum. İş kazalarında tazminat davası için dava süresi 10 yıldır. Ceza davası boyutunda ise 15 yıldır. Hala süreniz var.

Cevabınız için teşekkür ederim, işyerine dava açmaya hazırlanıyoruz. Bizim avukat sanki iş yerini koruyor anlam veremedim. Farklı bir avukatla elimizden geleni yapacağız.

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,