Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Yeni alacağım evde kiracı çıkmak istemiyor.
+1

Yeni alacağım evde kiracı çıkmak istemiyor.

Lütfen yardımcı olun...
Bir ev satın alıcağım bana vericek olan ev sahibi içerisinde kiracı olduğunu ve istediğim zaman çıkacağını söyledi. Ev sahibiyle birlikte kiracıya sözlü olarak evi boşaltmasını söyledik. Taahhütnameyi imzalamadı. Ne zaman ev bulursam çıkarım diyor. Ben mağdurum oturmak için alıyorum zaten kendim kiradayım. Pazartesi tapuya gidiceğim. Be yapmam lazım lütfen yardımcı olun.

2 yıl   nuri-al   -  Diğer
1 0
1 yanıt - paylaş
0

MADDE 351- Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebilir.

Konutu kullanma zorunluluğunuz var ise tapuda devrin gercekleşmesinden itibaren 1 ay içerisinde bu durumu kiracıya bildirip, 6 ay sonrasında tahliye davası açarak veya kira sözleşmesinin bitim tarihinden itibaren 1 ay içerisinde dava açarak kiracının tahliyesini sağlayabilirsiniz.

Dolayısıyla bu sürelere uymadan kiracıyı doğrudan çıkartmanız mümkün değil. Tahliye tahhütnamesi alır iseniz daha kısa bir sürede sonuç alabilirsiniz.

0 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,