Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Arsa değeri bilirkisi
0

Arsa değeri bilirkisi

Belediyenin istimlak etmek istediği bir arsa var.3 4 ay önce mahkeme tarafindan atanan bilirkişi 100000 lira değer biçmişti.10 gün sonra mahkeme var. Arsa fiyatlarının arttığını ve ekonomik hayattaki dalgalanmalar sebebiyle yeniden bilirkişi tarafından inceleme yapılmasını mahkemeden isteyebilir miyiz?(kesinlikle suan artti arsa fiyati)

2 yıl   aysenurxx   -  Diğer
0 0
2 yanıt - paylaş
0

Bilirkişi raporuna süresi içinde dayanaklı olarak itiraz edip, mümkünse emsal taşınmaz sunup ek rapor alınmasını talep etmelisiniz. Ancak 3-4 ay dediğinize göre süreyi muhtemelen kaçırdınız.

0 0
2 yorum -

Şöyle, kamulaştırmasız el atma davasından bahsediyorsunuz. Bilirkişi zaten el koyma ya da dava tarihi itibarıyla değer belirler. Size yapılacak ödeme de dava tarihinden ödeme gününe kadar faizi ile ödenir. Yani dava bitene kadar elbette birkaç ay içinde taşınmazın değeri değişecek. Dava İçin önemli olan el atma ya da dava açılış tarihinde taşınmazın değeridir.

2 yıl avdsn

Teşekkürler cevabınız için. Evet itiraz suresi geçmiştir sanırım.belediye avukatı itiraz etmiş miktar cok diyerek. Bilirkişi ise miktarın uygun olduğunu tekrar raporlamis. Yani ben şuan icin yeniden bilirkişi değer belirleme yapabilir mi diye sormuştum. Yani 3 4 ay öncesiyle bir degil arsa fiyatlari.yani mahkemeden bunu talep edebilir miyiz.yoksa önceden bilirkişinin tespit ettiği 100000 i kabul mu etmeliyiz?

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,