Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Gaiblik davasının kabul şartları nelerdir?
0

Gaiblik davasının kabul şartları nelerdir?

1962 doğumlu abim 1984 senesinde çalışmak için evden çıktı bir daha dönmedi kendi imkanlarımızla aradık bir neticeye ulaşamadık yok yok 2013 senesinde annem vefat edince otutduğumuz ev veraseten ben ablam abime geçti evi komşulardan dolayı satmak istedik abimin onayı olmayınca satamadık aradan 36 sene geçmesine rağmen iki kez gaiblik davası açtım kaybettim ki zaten biliyorsunuz yaşamına dair hiç bir kurumsal yerden araştırmalarına yaşamsal hiç bir bulguya kayıta rastlanmamasına rağmen davayı niye kabül etmiyorlar yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

3+ yıl   sedat-akgul   -  Aile
0 0
4 yanıt - paylaş
0

Kanuna göre, ölüm tehlikesi içinde kaybolan veya kendisinden uzun zamandan beri haber alınamayan bir kimsenin ölümü hakkında kuvvetli olasılık varsa, hakları bu ölüme bağlı olanların başvurusu üzerine mahkeme bu kişinin gaipliğine karar verebilir. Gaiplik kararının istenebilmesi için, ölüm tehlikesinin üzerinden en az bir yıl veya son haber tarihinin üzerinden en az beş yıl geçmiş olması gerekir. Mahkeme, gaipliğine karar verilecek kişi hakkında bilgisi bulunan kimseleri, belirli bir sürede bilgi vermeleri için usulüne göre yapılan ilânla çağırır. Bu süre, ilk ilânın yapıldığı günden başlayarak en az altı aydır.

Dosyayı elbetteki görmedim ama ret sebebi olarak mahkemenin abinizin öldüğüne dair ''kuvvetli ölüm olasılığı'' olmadığı gerekçesiyle davayı reddetmiş olabileceğini düşünmekteyim. Kişiden haber alınamamasının yanı sıra kişinin öldüğüne dair kuvvetli olasılık olması da gereklidir.

Mahkemenin 36 sene boyunca bir kişiden haber alınamamasını kişinin öldüğüne dair kuvvetli olasılığa işaret olarak kabul etmesi gerekir kanaatimce. Mahkeme davayı reddederken gerekçesini de açıklamak zorundadır. Gerekçeli kararda ne yazıyor acaba?

0 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,