Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Davalı,maddi manevi tazminat davası öncesinde mal kaçırırsa,ve üstünde bir şey gözükmediği için,hakim durumu iyi değil diye tutarı minimize indirebilir mi ?
0

Davalı,maddi manevi tazminat davası öncesinde mal kaçırırsa,ve üstünde bir şey gözükmediği için,hakim durumu iyi değil diye tutarı minimize indirebilir mi ?

Merhabalar.2016 yılında açmış olduğumuz hukuk davası neticesinde son olarak Adli tıp kurumundan rapor bekliyorduk.Rapor geldi,aklıma takılan soru şu;
Hakim,karşı tarafın maddi durumuna bakarak bir tutar belirliyormuş.
1-Eğer davadan önce davalı taraf mal varlığını başkası üzerine satış gösterirse,hakim durumu yok diye küçük tutara mı hükmedecek ? Bu nasıl anlaşılır ?
2-Davalı hükmedilen tutarı ödemezse veya üstünde bir şey gözükmüyorsa bu durumda ne gibi yol izlenir ?
Teşekkürler…

2 yıl   cengiz   -  Diğer
0 0
3 yanıt - paylaş
+1

Hakimin bu uyanıklığı anlaması aslında zor değil. Borcunuzun olduğuna dair üzerinde tarih bulunan resmi bir evrakınız var ise satışlar noter üzerinden olduğu için kayıtları vardır. Savcılık gerekli yerlere dilekçe yazar işi çözer. Ama evrak yoksa hakimin bunu anlaması zor değil imkansız. Çünkü karşı taraf borcu olduğuna dair herhangi bir tebligat yada icra celbinin gelmediğini ve mahkemeden önce de çeşitli nedenler yüzünden mallarını sattığını iddaa edebilir. Fakat şöyle bir durum var. Siz savcılığa ilk verdiğiniz şikayet dilekçesi sonrasında karşı tarafa ifade için tebligat gider eğer malları o tarihten sonra satmış ise mahkeme hakkınız olanın size ödenmesini söyleyebilir. Buna göre de malların satışının yapıldığı tarihin savcılık tarafından dilekçe ile kesinlikle öğrenilmesi gerekiyor.

1 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,