Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Davalı,maddi manevi tazminat davası öncesinde mal kaçırırsa,ve üstünde bir şey gözükmediği için,hakim durumu iyi değil diye tutarı minimize indirebilir mi ?
0

Davalı,maddi manevi tazminat davası öncesinde mal kaçırırsa,ve üstünde bir şey gözükmediği için,hakim durumu iyi değil diye tutarı minimize indirebilir mi ?

Merhabalar.2016 yılında açmış olduğumuz hukuk davası neticesinde son olarak Adli tıp kurumundan rapor bekliyorduk.Rapor geldi,aklıma takılan soru şu;
Hakim,karşı tarafın maddi durumuna bakarak bir tutar belirliyormuş.
1-Eğer davadan önce davalı taraf mal varlığını başkası üzerine satış gösterirse,hakim durumu yok diye küçük tutara mı hükmedecek ? Bu nasıl anlaşılır ?
2-Davalı hükmedilen tutarı ödemezse veya üstünde bir şey gözükmüyorsa bu durumda ne gibi yol izlenir ?
Teşekkürler…

2 yıl   cengiz   -  Diğer
0 0
3 yanıt - paylaş
+1

Kısaca şöyle anlatayım. 01.01.2016 da mahkemeyi açtığınızı var sayalım. İlk dilekçeniz de savcılığa 01.10.2015 de verilmiş olsun. 01.11.2015 de de savcılık karşı tarafı ifadeye çağıran tebligatı postalamış olsun posta ya gün içinde yada 02.11.2015 de karşı tarafa ulaşır o tarihten mahkeme sonuçlanana kadar mal satışının yapılması ve size olan borcun ödenmemesi suç sayılıp mahkeme hakkınız olan parayı size ödemesini isteyebilir. Posta yolu ile gelen her zarf teslim edildiğinde gün içinde teslim tarihi ile birlikte sisteme kayıt edilir. Hatta bazı postacılar teslim ettikleri zarfı başkası almış bile olsa karşı tarafın adına imza atıyor. Ben almadım oğlum almış gibi bir olasılık böylelikle yok oluyor.

1 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,