Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Dahili Davalı olarak Mahkemeye gidilmezse Hak Kaybı Olabilir mi?
0

Dahili Davalı olarak Mahkemeye gidilmezse Hak Kaybı Olabilir mi?

İyi Günler;
Kuzenim dedemden miras kalan bir arsa üzerinden kendi kardeşlerine Ortaklığın satış suretiyle giderilmesi talebi ile dava açmış,bu davada bizimde arsa üzerinde hakkımız olduğu için dahili davalı olarak tebligat geldi.(Aileden kimse birbiri ile görüşmüyor.)

Bizim bu davaya katılma mecburiyetimiz mevcutmu? Anladığım kadarıyla bu arsa devlet tarafından satılıp pay sahiplerine bölünecek. Bu durumda gitsekte gitmesekte hakkımıza düşen pay tarafımıza ödenecek mi? Yoksa mahkemeye gidilmediği için hakkımızdan feragat ettiğimiz mi dünüşünülecek?

Birde bu satış işlemlerinde garip işler olduğunu (500binlik arsanın değerinin 250bin gösterilmesini vs gibi.) duydum.Gerçek değeri olan satış fiyatından farklı fiyata satılması yani. Katılmadığımızda acaba böyle işlemler mahkemede olabilir mi?(itirazda edemeyeceğimiz için) Böyle bir durum olabiliyor derseniz sizce avukatla temsile ihtiyacım varmı? (kuzenime hiç güvenmiyorum)

Kısaca yanıtlayabilirseniz çok sevinirim,şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.

2 yıl   venxi   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
+1

Kısaca yanıtlamak gerekirse; İştirak halinde mülkiyet konusu taşınmazlarda, hak sahipliği, paydaşların payları nişabında taşınmazın tamamına sirayet eder. Bahse konu paylar, paydaşlardan başkasına(paydaşlara satış= pay temliki sureti ile satış) satılamaz. Bu vesile ile ortaklığın giderilmesi davası açılması gerekir. Sorularınız:

1- Davaya fiili olarak katılmak zorunda değilsiniz. İlgili tebligat; taraf teşkilinin sağlanması için usul hukuku kapsamında zaruri işlemlerden.
2-Taşınmaz, dava sonunda satış sureti ile taksim kararı neticesinde satış memurluğu vasıtası ile satılacak. Hakkınız olan depo edilip size ödenecek( mahkemeye katılsanızda, katılmasanızda paranızı alacaksınız.)
3-Taşınmazın nevi ve cinsi belirlenip bir değer biçilecek, ilgili değer üzerinden %50 fiyattan başlamak üzere ihaleye çıkacak ve bunun sonucunda en yüksek fiyatı veren kişiye ihale olunacak. Satış masrafları düşüldükten sonra kalanı dağıtılacak
4-Önemli olan sizin hisseniz ne kadar? aynen taksim gerçekleştirilebilir mi? Paydaşlar kaç kişi? Satılmadan taksim imkanları mevcut mu? Piyasa değeri ne? Taşınmazın konumu gelecek vaat ediyor mu bunların tamamı birlikte değerlendirilmeli.

1 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,