Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Altın Alacak Davası?
0

Altın Alacak Davası?

Merhabalar. Birkaç yıl önce birine altın borç vermiştim ancak herhangi bir senet falan yok. Ancak altınların karşılığını eft ile gönderdim, gönderirken açıklama kısmına şu kadar altın diye yazdım. Sonra bir kısmını geri aldım ancak hala 8 tam altını geri alamadım. Bildiğiniz gibi ilamsız icra takibi yapsam altın olarak yapamıyorum bir para cinsinden yapmam lazım. Peki alacak davası açabilir miyim altın üzerinden? Dediğim gibi eft dekontu var açıklamalı, tanıklar var birde şahısla yazışmalarımız var kanıt olarakta. Bu şekilde 8 altın alacağı şeklinde dava açılablir mi? Vede kazandığım takdirde ilamlı haciz emri versek altının o anki kuru üzerinden mi haciz yapılır?

2 yıl   daggerunion   -  Diğer
0 0
2 yanıt - paylaş
0

Altın alacağı için ilamsız takip başlatamazsınız, bunun için önce dava açmalısınız, davada altın alacağınız olduğunu ispat ettiğiniz takdirde mahkeme karar verdiği günün kuru üzerinden alacağınız olduğuna hükmedecektir, daha sonra bu meblağ üzerinden ilamlı takip başlatabilirsiniz. Hukuki destek için özel mesaj yoluyla iletişime geçebilirsiniz

0 0
1 yorum -

Çok teşekkürler ancak günün kuru üzerinden ilamlı takip diyorsunuz ya. Şimdi mahkemenin karar verdiği gün ile benim icra takibi başlatıp gerekirse sonrasında haciz yapılmasına kadar geçen sürede yine kur değişecektir. Burada hak kaybı söz konusu olmaz mı o şekilde?

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,