Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Bilişim konusu ve Haksız yere suçlanmak?
0

Bilişim konusu ve Haksız yere suçlanmak?

Biri eski sevgilimin yakınlarına fake hesaptan iftira mesajları atmış onunla ilgili. Bu da beni suçluyor sen yapmışsındır diyor. Sizce sadece o şüphelendi diye hiç alakam olmadığı halde olayla ilgili sorgulanır mıyım veya IP tespiti olmadan dava açılır mı?

2 yıl   sunnyshine   -  Diğer
0 0
3 yanıt - paylaş
0

Şüpheli olarak çağırılırsınız ama ip bilgileri çok büyük suç olmadığı sürece verilmiyor.Yazışmalar felan incelenir.Sizi çağırdıklarında olayla alakanızın olmadığını geçmişte sevgiliniz olduğunu,iftira attığını,mesnetsiz delil olmadan suçlandığınızı belirtin.Ensonda şahsıma iftira atıp,intikam alma amaçlı tarafıma suç attığı için olaydan manevi olarak yıprandım.Şikayetciyim davacıyım dersiniz.Tazminat davası açarsınız

a)Facebook:
Kullanıcı başvurusu üzerine veya Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) için tanımladıkları resmi bir e-posta adresinden yapılan talepler üzerine de sakıncalı içeriği kaldırabilmektedirler.
IP bilgilerinin temini konusunda adli makamlarımız tarafından doğrudan kendilerine yapılan talepleri yerine getirmemektedirler. Bu nedenle bu yöndeki talepler Bakanlığımız aracı kılınarak adli yardımlaşma yoluyla ABD'den istenilmelidir.
Ancak Facebook; insan hayatının korunması için önemli olan intihara teşebbüs, öldürmeye teşebbüs, kayıp bir şahsın bulunması veya çocukların cinsel istismarı gibi suçları acil husus kabul ederek adli makamlarımız tarafından doğrudan başvurulduğunda trafik veya IP bilgilerini vermektedir.
Mesela bir kişi Facebook sayfasına birini öldüreceğine ilişkin bir yazı yazmışsa Facebook, yazan kişinin IP adresinin tespiti için Savcılık tarafından yapılan başvurulara çok ivedi şekilde cevap vermektedir.
IP kayıtları alındıktan sonra ise Savcılık tarafından bu bilgiler yer sağlayıcıya veya TİB'e iletildiğinde IP adresinin kullanıldığı yer tespit edilip Savcılığa bildirebilmektedir.
Burada sayfaya yazılan bilginin tarih ve saatinin bildirilmesi çok önemlidir. Ayrıca saat belirtilirken hangi ülkenin saatinin esas alındığı açık şekilde yazılmalıdır.
Örneğin : A şahsı Facebook sayfasına 4 Nisan 2012 tarihinde yazdığı yazıda intihar edeceğini belirtmiştir. Savcılık tarafından facebook'a yazılacak talepte, facebook'taki yazının 4 Nisan 2012 günü Türkiye saati ile 14:00 'da yazıldığı / tespit edildiği belirtilmelidir.

https://diabgm.adalet.gov.tr/Home/SayfaDetay/internet-ortaminda-islenen-suclarda-uluslararasi-ceza-istinabe-islemleri14022020041756

0 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,