Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Kiramın usulsüz artırılması
0

Kiramın usulsüz artırılması

Merhabalar,

1 yıldır kiracısı olduğum evde bu cumartesi bir mesajla uyandım. Mesajda 900₺ olan kiramın 2000₺ olacağını sözleşme için emlakçının bürosuna gitmem gerektiğini söylediler. Bende böyle bir kira artırımının usulsüz olduğunu söyledim. Sonrasında bir telefon numarası ilettiler ve çalışan olduklarını firma sahipleri ile görüşmem gerektiğini söylediler. Bende aradım ve durumu anlattım. Firma sahibi bana piyasada bu şekilde ev olmadığını. Ev sahibinin bu evi yatırım olarak aldığını ve karşılığını alamadığını söyledi. Fakat ben maaşıma %100 zam almadımki böyle bir kirayı ödeyebileyim. Yasal haklarım nelerdir? Bu konuda araştırma yaptım fakat edindiğim sonuç haklı olduğumu göstersede ev sahibi mahkeme süresince veya farklı yollarla beni evden çıkartabilir mi? Bu güne kadar kiram 1 gün dahi gecikmedi.

İyi çalışamalar dilerim.

2 yıl   tunakdu   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
0

Merhaba,

Ev sahibi kendi ihtiyacı olduğunu ileri sürerek tahliye davası ile sizi çıkarabilir. Ancak, bu noktada da ihtiyacın samimi olmaması sebebiyle açtığı tahliye davası reddedilecektir.

Ayrıca, TBK m. 355/1 gereği ihtiyaç sebebiyle kiracının tahliyesi gerçekleştirildikten sonra kiraya veren haklı bir sebep olmaksızın kiralananı 3 yıl geçmedikçe tahliye edilen kiracıdan başkasına kiralayamaz.

Aksi halde kiraya veren ihtiyaç nedeniyle tahliye ettirdiği kiracıya son kira yılında ödenmiş olan bir yıllık kira bedelinden az olmamak üzere tazminat öder.

Av. Mehmet Yavuz Bağcı

0 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,