Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Askerden sonra ihbar tazminatı
0

Askerden sonra ihbar tazminatı

Kurumsal bir firmada 7 sene part time olarak çalışıyordum. Askerlik nedeniyle işten ayrılıp askere gittim. 22.05.2022 tarihinde terhis oldum. İşe dönüş için mail yoluyla dilekçemi gönderdim. Fakat şirket beni full time olarak alabileceğini söylüyor. Bende full time çalışmak istemiyorum. Ne yapmalıyım. İhbar tazminatı alabilir miyim.

2 yıl   stoneage13   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
0

Askerlikten döndükten sonra çalıştığınız aynı iş koşullarında boşluk varsa işvereniniz sizi derhal, çalıştığınız işin koşullarına uygun bir işte boşluk olmaması durumunda boşalma olması durumunda sizi işe alması lazım. Aksi takdirde 3 aylık ücret tutarında tazminat ödemek zorunda kalır. (1yıllık kıdeminiz bulunması şartıyla)

Çalıştığınız iş yerinde part-time iş için müsait bir boşluk yoksa müsaitlik oluştuğu zaman işvereninizin işe alması gerekir. Şu anda da müsaitlik olmadığı sebebiyle işe alamıyorsa yapacağınız şey beklemek olur.

Ama dilerseniz de iş sözleşmenizin feshedilmiş sayılmasına göre ihbar tazminatına hak kazanamazsanız da 1 yıllık kıdeminizin bulunması ve diğer şartları da taşımanız halinde kıdem tazminatına hak kazanabilirsiniz.

0 0
1 yorum -

Askere giderken kıdem tazminatimi aldım.Ben sadece ihbar tazminatı alabilir miyim diye öğrenmek istedim. Peki bekleme sürem nedir kaç beni bekletebilir

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,