Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Mobil ödeme dolandırıcılığı
0

Mobil ödeme dolandırıcılığı

Merhaba, babam gördüğü reklamdan Paycell'den kredi çekmek için telefon numarasını ve ismini soyismini mesaj atıp aramalarını istemiş. Dolandırıcı, babamı arayıp ilk önce Turkcell fatura borcunun ne kadar olduğunu söyleyip öyle işleme devam etmesini istemiş. Babam da fatura borcunu söyleyince güvenmiş. Paycell şifresini vermiş ve koduda söylemiş. 30 saniye sonra 1500 TL para gönderildiğini ve 200TL İstanbul kart dolum olduğunu görüp hemen Turkcell ve Paycell'i aramış fakat hiçbir sonuç çıkmamış. Fakat kızdığımız nokta 1500TL gönderilirken onay kodu falan gelse babam anlayıp söylemez iptal ederdi. Paycell'i savcılığa şikayet etsek para gönderilirken doğrulama kodu gelmediği için bir sonuç çıkar mı? Ve gelen mesajda hangi numaraya gittiği sansürlü şekilde yazıyor ve doldurulan İstanbul kartın da kime ait oldugundan bulunabilir mi?

2 yıl   ahmetx12   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
0

Savcılığa şikayetçi olunda gelen kodu niye söylüyor baban,şifreyi niye söylüyor arayan adama.Bu dolandırıcılara kim inanıyor diyorumda bitmiyorki bizim ülkenin insanı

0 0
1 yorum -

Esimin haberi olmadan onayı olmadan Paycell limitini 3000 TL yapmış ve ödeme yöntemlerinden Paycell'i ozellikle çıkarmama rağmen ödeme yöntemi olarak 4 yaşında ki çocuğum tarafından kolaylıkla eklenmiş (onay aşamasında sms onayı geleceği söyleniyor ama sms gelmiyor) ve bunun sonucunda çocuğum tarafından 1 saatte 3000 TL lik oyun alınmış ve Paycell'i aradığımda neden haberim olmadan limiti artırdınız diyorum. Sistemsel diyorlar. Limiti düşürmek için ama bir sürü onay istiyorlar. Mağduriyetimi giderin diyorum.Google Play store ile iletişime geçin. İngilizce mail atın diyorlar, ama ödeme yöntemi siz değil misiniz, Google i ilgilendiren bir durum yoktur diyorum . Mağduriyeti oluşturan Paycelle neden onayım olmadan limitimi 3000 TL yapıyorsunuz diyorum sistemsel efendim diyorlar. O zaman bu 3000 tl 'yi iptal edin diyorum hayır yapamayız diyorlar. Resmen tuketiciye tuzak kurulmuş eminim benim gibi bir sürü mağdur vardır. Sonuç olarak eşimin onayı olmadan ödeme yöntemi paycell belirlenmiş ve paycell hesabım onayım olmadan 3000tl limit yapılmış. Bunun neticesinde 3000tl fatura geldi bize. Bu konuyla alakalı şikayetçi olabilir miyim nasıl bir hakkım vardır yardımcı olabilir misiniz? Not: Ekte ki resimlerde adım adım paycell ödeme yöntemi nasıl eklenir onu göstermek istedim. 3. adımda onay mesajı geleceği söyleniyor ama onay mesajı gelmeden 4.resimde direkt paycell ödeme yöntemi ekleniyor.

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,