Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Hakkımı Nasıl Arayabilirim?
0

Hakkımı Nasıl Arayabilirim?

Anne ve babam ben 6 yaşındayken boşanmışlar. Babam daha sonrasında ikinci evliliğini gerçekleştirmiş. Bu evliliğinden çocuğu yoktur. Tek çocuğu benim. Babam 08.08.2022 tarihinde vefat etti. Kendisi ile 25 yıldır görüşmediğim için o taraf ile her hangi bir iletişimim ve bağım yoktur. Yalnız almış olduğum veraset belgesi sonucunda mirasçı olarak iki kişi gözükmekte;

Birincisi, Oğlu olarak ben.
İkincisi, ikinci evliliğini yaptığı eşi.

Veraset belgesi ile yaptığım kurum ve banka sorgulamaları sonucunda babamın üzerinden tarafıma kalacak herhangi bir borç ve mal varlığı olmadığı bilgisine ulaştım. Yalnız çevre kişilerden bilinen şeylere göre bazı mal varlıklarına sahip olduğu bilgisini edindim. Edinilen mal varlıklarının ikinci evliliğini gerçekleştirdiği eşinin üzerinde olduğunu öğrendim. (Ayrıca babam mevcut ruhsal ve sinirsel hastalığından dolayı sağlık raporuna sahiptir. Bu durumun kullanılarak bu olayın gerçekleştiğini düşünüyorum.) Sahip olduğu mal varlığı ise bir miktar para ve ev.

Yukarıda bahsettiğim durumlardan yola çıkarak;

1- Böyle bir durumda benim mirasçı olarak bu malların olup olmadığını kanıtlamak için nasıl bir yol izlemem gerekir?
2- Eğer ikinci eşinin üzerinde herhangi bir mal varlığı varsa bu mal varlıklarından herhangi bir şey talep etme hakkım var mı? varsa nasıl bir yol izlemeliyim?
3- İkinci evliliğini gerçekleştirdiği eşinin üzerinde ev ve bir miktar para olduğunu öğrendiğimden dolayı bu mal varlıklarının kazanımı babamın ikinci eşinin, evlilik süresi boyunca çalışmadığından dolayı kendisi kazanamayacağından, babamın hastalığından faydalanarak kendi üzerine yapmış olduğu ihtimalini ortaya çıkarıyor. Bu durumda benim her hangi bir hakkım doğar mı? Nasıl biz yol izlemeliyim? ( Bu soruyu destekler nitelikte babam ikinci evliliğini yapmadan önce Almanya'dan malülen emekli olup yaşamını orada sürdürmekteydi. Yani demek istediğim ortada bir mal varlığı varsa bunların kazanımı babamın maaşı ile olmuştur)

Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkür eder, iyi günler dilerim.

2 yıl   sercanarslan   -  Diğer
0 0
3 yanıt - paylaş
0

Merhaba, detaylı bir sorunuz olduğu için 05455788853 numaralı hattan ulaşırsanız yardımcı olabilirim.
05455788853

0 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,