Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
KIZ ARKADAŞIMLA SOKAK ORTASINDA DARP EDİLDİK
0

KIZ ARKADAŞIMLA SOKAK ORTASINDA DARP EDİLDİK

Merhaba, 10.09.2022 00.30 saatlerinde kız arkadaşıma evine kadar eşlik ederken bir araç tarafından takip edildik. Aradan birkaç dakika geçtikten sonra araba yanımızda durarak "Bu mahallenin bir namusu var" şeklinde beyanlarda bulunup bizi tehdit ettiler. Olay boyunca karşılık vermeyerek sinirlenen kız arkadaşımı uzaklaştırmaya çalıştım. Ardından aracından inen şahıs bana ve kız arkadaşıma fiziksel şiddette bulundu. Bu durum çevrede bizi sadece izleyen insanların arasında dakikalarca devam etti. Defalarca tehdit edildik ve şiddette maruz kaldık. Olayın şoku ile arabanın plakasını maalesef alamadım. Olay sonrası bizi dükkanlarında sakinleştiren esnaf, şahsın çalıştığı dükkanın adını verdi. (İnsanların şahıstan korktuğunu ve bu yüzden bize daha fazla bilgi vermediklerini düşünüyorum.) Ardından aynı gece karakola gidip şikayetçi olduk. Polis olay hakkında bizden bilgiler aldı. Şahsın kimliğini bilmediğimiz için ertesi gün bizimle iletişime geçeceklerini ve çalıştığı yere giderek şahsı tespit etmemiz gerektiğini söyleyip, hastaneden darp raporu almamız için bize kağıt vererek yolladılar. Aynı gece hastaneden darp raporu aldık. Gün içinde ne bana ne de kız arkadaşıma ulaşan olmadı. Yarın birlikte tekrar karakola gidip şikayetçi olacağız.

Sormak istediğim ise bu süreçte tam olarak ne yapmalıyız? Gittiğimiz karakolda memurlar bize hiçbir şekilde yardımcı olmayıp, bizi pek dikkate almadılar. Kız arkadaşım, şahsın çalıştığı yere çok yakın bir lokasyonda oturduğu için güvenliğinden endişeliyim ve korkuyorum. Bu konuda herhangi bir yardım alabilir miyiz? Direkt savcılığa giderek suç duyurusunda bulunabilir miyiz? Olay uzlaşmaya gittiğinde, uzlaşmazsaksak ne gibi cezalar alır?

Yardımcı olursanız çok sevinirim, ne yapacağımız konusunda bir fikrimiz yok. Teşekkürler.

2 yıl   mertttt   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
0

Merhaba, savcılıktan uzaklaştırma kararı alınmasını talep etmelisiniz. Uzaklaştırma kararını ihlal etmeleri halinde tutuklanırlar. Detaylı hukuki bilgi için tarafıma 05455788853 numaralı hattan ulaşabilirsiniz.
Av. Efecan Çevik

0 0
1 yorum -

teşekkür ederim. Gün içinde size ulaşacağım

2 yıl mertttt

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,