Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Zorunlu hastaneye yatış
0

Zorunlu hastaneye yatış

Ağır psikolojik hastalık geçiren, tedaviyi ve hastaneye gitmeyi, doktor karşısına çıkmayı kesinlikle reddeden birine hastaneye yatırmak amacıyla vesayet almak için hangi adımları izlemeliyiz

1 yıl   asli0007   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
0

Merhabalar,
Vasi tayini ve kişinin korunma altına alınması talebiyle dava açılmalıdır. Türk Medeni Kanunu'nun 432. maddesi gereğince, akıl hastalığı, akıl zayıflığı, alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığı, ağır tehlike arz eden bulaşıcı hastalık veya serserilik sebeplerinden biriyle toplum için tehlike oluşturan her ergin kişi, kişisel korunmasının başka şekilde sağlanamaması hâlinde, tedavisi, eğitimi veya ıslahı için elverişli bir kuruma yerleştirilir veya alıkonulabilir.
İlgili kanun hükmü gereğince, dava yoluyla ağır ruhsal hastalık geçiren kişiye vasi atanacak ve korunma altına alınması için zorla hastaneye yatırılacaktır.
Tarafıma ulaşmanız halinde size konuyla ilgili daha detaylı bilgi verebilirim. Dilerseniz davanın açılması ve takibi süreçlerini avukatınız olarak yürütebilirim. 05332817168 nolu irtibat hattımdan benimle iletişime geçebilirsiniz.
Av. Kübra Elbirler

0 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,