Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Oturmak için aldığımız evde kiracı çıkmıyor. Ne yapmamız gerekir?
0

Oturmak için aldığımız evde kiracı çıkmıyor. Ne yapmamız gerekir?

Merhaba , biz ev aldık nişanlımla evlendiğimizde oturacağımız bir ev . Geçtiğimiz kasımda içindeki kiracıya çıkması için ihtar çektik aradan 6 ay geçti . Hala çıkmadı Çıkması için nişanlımdan uçuk paralar 40 50 bin lira isteyip süründürürüm sizi deyip çıkmam benimde kiracım var kolay kolay çıkaramazsınız demiş .ve öyle ki kiracı ev ilk yapımından beri oturduğu için şu anki kira değerinin yarısını ödüyor kira olarak , yani onun ödediği kısımla biz aynı dairenin 3 oda yerine 1 odalısını bulabiliyoruz . konu ile alakalı kendine yazdım yine ev için masraf yaptık önümüzde evlilik hazırlıkları var diye gözü yüksek para kesmekte anlaşılan anlamak istemedi .yani bu kiracı burnumuzdan getirdi.evimizden çıkarıp evimizde huzurla oturamadık . Biz de evsiz bir şekilde nişanlımla ne yapacağımızı kara kara düşünüyoruz . Biz o evi oturmak için aldık ve Yardımlarınızı arz ederim

3+ yıl   pnrpnr   -  Gayrimenkul
0 0
9 yanıt - paylaş
0

İhtiyaç nedeniyle tahliye edecekseniz icra takibi yoluna değil dava yoluna gitmeniz gerekir. Kiranın ödenmemesi gibi sebepler söz konusuysa ve ihtara rağmen ödeme yapmamışsa icra takibi yoluna gideblirsiniz. Kiraya veren, kira sözleşmesini;kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde açacağı dava ile sona erdirebilir.

Sadece ihtiyaç nedeniyle tahliye yolunu kullanabilecek durumdaysanız dava açmanız gerekir; ancak kira bedelinin ödenmemesi, tahliye taahhütnamesi gibi durumlar mevcutsa icra yoluyla da tahliye edebilirsiniz.

0 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,