Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Mobbing ve personelin şube değişikliğine zorlanması
0

Mobbing ve personelin şube değişikliğine zorlanması

2.5 yıldır özel sektörde çalışıyorum. Çok fazla baskı ve yıldırma politikası var. Birçok defa bizim kabahatimiz dışında merkez depodan eksik gelen ya da mağaza içinde çalınan, kırılan ürünleri ay başı hesaplayıp parasını bizden aldılar. Bunların dekontları var. Baskı gördüğümüze dair şahitlerimizde var. Ayrıca personellerin dahil olduğu WhatsApp grubumuzda sürekli tehditli mesajlar dönüyor. İşte haftalık izin iptali gibi şeyler yazıyorlar. Mesai ücreti ödemeden full çalıştırıyorlar. Örnek bugün full çalıştırdılar ama haftanın başında WhatsApp grubuna attıkları mesajda çalışma listesi var. Ben listede 7.5 saat gözüküyorum ama yine aynı grupta mesajda bugün full çalışacağız yazıyor. Bunun gibi nice örnek var. Şimdi ben memurluk kazandım. Biraz uzun bir süreç ve ekonomik sebeplerle işim garanti oluncaya dek çalışayım dedim. Bana istifa et dediler bende yasal ihtar sürem dolsun bari dedim. Baskı devam edince birazda rahatsız olunca rapor aldım. Başka bir ilçedeki şubeye yollayacağız diyorlar. Benim maaş bordomda çalıştığım şubenin adı geçiyor sürekli burada çalıştım. Normalde tazminat istemiyordum iyi ayrılalım istiyordum. Ama bu kadar baskıdan sonra tazminat davası açacağım. Merak ettiğim hususlar
1. WhatsApp mesajları kanıt sayılır mı?
2. Mobbing davasında kaç tane şahit olması gerekir?
3. Ayrı bir ilçeye yollamak istedikleri zaman haklı fesih hakkım var mı? (Sözleşmede ayrı mağazalara yollayabilecekleri yazıyormuş)
4. Memurluk kazandığım için sözleşme imzalamaya çağırdıkları zaman sigorta çıkışımın yapılması lazım. Mobbing davası ve bu hususta istifa etmem gerekirse istifa ettiğim zaman hemen çıkış işlemini yaptırabilir miyim?
Şimdiden teşekkür ederim saygılar

6 ay   koraybirdagg   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
0

Şube değişikliği esaslı değişiklik olup işçinin yazılı rızasına bağlıdır. Genel olarak anlattığınız hususlara bakılırsa iş akdinizi haklı nedenle feshetmeniz mümkün. Diğer sorularınızı dava sürecinde avukatınız ile görüşmelisiniz. Wp mesajları vs sunulabilir yasal delildir.

0 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,