Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Telegram P2P Ticareti
0

Telegram P2P Ticareti

Merhaba,

Telegram üzerinden P2P ticaret yapmaktayım. Bununla ilgili bir soru sormak istiyorum.

Telegram'in yeni bir özelliği olan Cüzdan uygulamasını kullanarak USDT/TON/BTC gibi kripto paralar satın alıyorum ve satıyorum. Alıp sattığım kişilerin kimliğini bilmiyorum Anonim olarak işlemler yapılıyor. Sadece ödeme zamanı, kişilerin banka hesaplarına para gönderilirken isimlerini görüyorum. Kişilerin bir çoğu yabancı, rus uyruklu kişiler ama Türkiyedeki bankalardan kendi adlarına hesap açmışlar.

Benim banka hesaplarima, Papara hesabıma bu yabancı insanlardan alım satım sonucu para girip çıkıyor. Çok yüksek meblağlar değil ama yinede işlem yapılıyor neticede.

Dolayısıyla söylemek istediğim şey, bu bir suç mu? İleride karşıma çıkar mı? Bana problem yaratır mı? Araştırdığım kadarıyla Türkiye'de P2P üzerinden bir yasal düzenleme yok lakin insan yine de düşünüyor.

Kötü bir niyetim yok, öğrenciyim ve tamamen üç beş kuruş kazanç elde etmek için girdiğim bu sistemden zararla çıkmak istemiyorum. Bu konu hakkında bilgi alabilir miyim?

Teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim.

5 ay   themunay   -  Diğer
0 0
3 yanıt - paylaş
+1

Kripto paralar güvene dayalı platformlarda geçerli olduğunda ve bunlarda bankalar aracılığıyla yapıldığından bir sıkıntı ile karşılaşmanız çok mümkün görünmemektedir. Yine de azami dikkat göstermenizi tavsiye ederiz.

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,