Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
İkinci eş ve üvey kardeş ile miras hukuku
0

İkinci eş ve üvey kardeş ile miras hukuku

biz 3 erkek kardeşiz.
annem 2019 ekimde vefat etti.
babam ise 2023 ocakta ikinci evliliğini yaptı. evlendiği bayanın da ilkokulda bir oğlu var.
babamın şu an itibariyle 2 dairesi, bir arsası ve dededen miras kalan (diğer kardeşleri ile ortak) biri köyde biri ikamet ettiğimiz il merkezinde evler var.
babam ile ikinci eşi arasında bayağı yaş farkı var. dolayısıyla Allah gecinden versin ama babam vefat ettiğinde miras paylaşımı neye göre olacak? yani ikinci eşin payı oluyor mu, oluyorsa ne oranda, ikinci eşin oğlunun hakkı oluyor mu, biz 3 kardeşin hisseleri ve hakları neler?

ikinci bir sorumda şu:
babam evlenme kararı aldıktan sonra (yani evlenme konusu netleştiğinde) nikahtan 3 hafta önce üzerine olan (yukarıda bahsettiğim yerler haricinde) bir arsa ve bir daireyi ortanca kardeşim üzerine geçirmiş. kardeşim ile görüştüğümde reddetmedi ve "herkesin hakkı baki abi" dedi. sanırım babam kadından kaçırıp bize düşsün istedi (emin değilim bilemiyorum, bana biraz kızgın ve ortanca kardeşime çok düşkün ve tutkun olduğundan ona temelli de vermiş olabilir). babam vefat ettiğinde bu mallar hakkında ola ki kardeşim haklarımızı vermek-bölmek istemezse dava açabiliyor muyum? açabiliyorsam kazanma ihtimalleri nedir? davada hangi belgeleri, gerekçeleri, delilleri sunmam gerekir?

üçüncü bir sorumda şu şekilde:
babam yukarıda birinci ve ikinci saydığım malları haricinde bir ev daha almış ancak vergiden düşürmek için annemin üzerine yapmıştı. annem vefat etmeden önce benimde işsiz kaldığım dönem itibariyle benim kirada kalmama razı olmayıp beni o eve oturtmuştu. haliyle annem vefat edince evin tapusu 4 e bölündü. babam, ben ve iki kardeşimin 1/4 er hissesi olacak şekilde. babam vefat ettiğinde bu evin son durumu nasıl olur? hisseler ne şekilde bölünür? yeni eşe bir pay babamın 1/4 lük payından yine düşer mi? düşerse kardeşlerim veya ikinci eşin beni evden çıkarma hakları var mıdır?

cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden.

3 ay   fencihoca   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
0

Babanızla ikinci arasındaki eşi arasında mal sözleşmesi yoksa babanızın tüm malvarlığında hissesi oranında hak sahibi olur. Kardeşine verdiği daire için mahfuz hissenizden dolayı talepte bulunabilirsiniz. Oturduğunuz ev de sizi çıkartmazlar ama kira isteyebilirler..

0 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,