Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Holding Şirketi içerisinde farklı bir A.Ş arası geçiş yaptırılmaya zorlanan personel hkk
0

Holding Şirketi içerisinde farklı bir A.Ş arası geçiş yaptırılmaya zorlanan personel hkk

Bir Grup şirketinin (Elektronik A.Ş) ismi altında bir Denetim teknisyeni olarak çalıştırılan bir personel, Fabrika'da yapılan Denetim birimlerinde personel azaltma bahanesiyle çalışma şartı daha düşük olan bir bölüme yönlendirilmek istiyor. Personel kanun bildiği için kabul etmiyor. Fakat Grup şirketi kendisine bağlı farklı bir anonim şirketi altında (Eletronik A.Ş'de çalışırken Beyaz Eşya A.Ş) Denetim birimine yönlendirilmek istiyor. Personel önceki A.Ş'de çalıştığı zamanın ihbar ve kıdem tazminatını isteyerek sonra geçişi kabul etmek istiyor.
Fakat işyeri uygunsuzluk yaptığını belirttiği personeli 49 no'lu kod üzerinden sadece maaşını vererek (o ay hakkettiği prim ve ikramiyeleri de vermeyerek) çıkartıyor. Firma arabulucuda herhangi bir hak vermediyse personel haklarını almak için dava açabilir mi? Kazanma ihtimali var mıdır?
Ayrıca Bu Firma görevi Denetim teknisyeni olan personelin SGK meslek kodunda Elektronik teknisyeni olarak göstermiş ve personelin iş bulmasında da sorun oluşturmaktadır.

3 ay   cryptking   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
0

Yasal hakları talep edebilir. Bu konuda hak kaybı yaşanmaması için iş hukuku alanında uzman bir avukat’tan destek almanızı tavsiye ederiz.

0 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,