Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Site Yönetimine Dava Açmak
+1

Site Yönetimine Dava Açmak

Merhabalar, Biz 9 bloklu büyük bir sitede bahçe katına taşındık. Altımızda otopark ve otoparkın içerisinde HİDROFOR mevcut , etrafı örtülü dahi olsa içerisinde ses yalıtımı yapılması gerekiyor ses olduğu gibi bizim dairenin içerisinde. 2 aydır site müdürüne söylememize rağmen bizi hep oyaladı teklif alıcam vs diyerek. Bugün konuştuğumdaysa sadece siz bu konuda beni arıyorsunuz o yüzden yaptırmayacağım diyerek açabiliyorsanız dava açın dedi. Lütfen bilinçlendirir misiniz beni ne gibi haklarım var , ses sürekli dairenin içine geliyor özellikle geceleri çok rahatsız edici şekilde.

3+ yıl   gmheyyo   -  Diğer
1 0
3 yanıt - paylaş
0

Anagayrimenkulün kullanılmasından veya yönetiminden dolayı kat malikleri arasında veya bunlarla yönetici ve denetçiler arasında veya denetçilerle yöneticiler arasında çıkan anlaşmazlıklar, kat malikleri kurulunca çözülür ve karara bağlanır. Kat malikleri kurulu kararları (1) den başlayıp sırayla giden sayfa numaraları taşıyan her sayfası noter mühüriyle tasdikli bir deftere yazılarak, toplantıda bulunan bütün kat maliklerince imzalanır; karara aykırı oy verenler bu aykırılığın sebebini belirterek imza koyarlar. Bir husus hakkında ilerde çıkan anlaşmazlıklar, karar defterinde aynı hususa dair daha önce verilmiş bir karar varsa kaide olarak ona göre çözülür. Kat malikleri kurulunca verilen kararlar aleyhine, kurul toplantısına katılan ancak 32 nci madde hükmü gereğince aykırı oy kullanan her kat maliki karar tarihinden başlayarak bir ay içinde, toplantıya katılmayan her kat maliki kararı öğrenmesinden başlayarak bir ay içinde ve her halde karar tarihinden başlayarak altı ay içinde anagayrimenkulün bulunduğu yerdeki sulh mahkemesine iptal davası açabilir; kat malikleri kurulu kararlarının yok veya mutlak butlanla hükümsüz sayıldığı durumlarda süre koşulu aranmaz. Kat maliklerinden birinin yahut onun katından kira akdine, oturma hakkına veya başka bir sebebe dayanarak devamlı surette faydalanan kimsenin, borç ve yükümlerini yerine getirmemesi yüzünden zarar gören kat maliki veya kat malikleri, anagayrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesine başvurarak hâkimin müdahalesini isteyebilir. Hakim, ilgilileri dinledikten sonra, bu kanuna ve yönetim planına ve bunlarda bir hüküm yoksa, genel hükümlere ve hakkaniyet kaidelerine göre derhal kararını verir ve bunun, tesbit edeceği kısa bir süre içinde yerine getirilmesi lüzumunu ilgiliye tefhim veya tebliğ eder.

Kurulu toplayıp bu konuda karar aldırtıp karar aleyhinize çıkarsa dava açmanız gerekir.

0 0
1 yorum -

Fakat açık açık dava açın ben bu isteği uygun bulmuyorum yanıtını aldım sitede çalışan ücretli müdürden , kendisi bu sitede yaşamadığı için son derece rahat ve ilgisiz . Yani buradan şu sonucu çıkartabilir miyim? daireme gelen hidrofor sesini izole etmek yönetimin zorunluluğunda , tüm gün ve gece dahil olmak üzere daireme gelip beni rahatsız eden bu sesi gidermek zorundalar değil mi doğru anlamışım. İşbu sebebten sulh hukuk mahkemesine gitmek zorunda bırakılırsam da haklı olacağım için yaptırım olmak zorunda bırakılır değil mi ? Açıkçası öğrenmek istediğim hangi maddeler geçerli olur böyle bir durum için . Kendim dilekçe yazıp sulh hukuk mahkemesine götürmek ya da ihtarname çektirmek istiyorum ama hangi maddeleri eklemem gerektiğini bulamadım yardımcı olursanız çok memnun olurum teşekkür ediyorum

3+ yıl gmheyyo

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,