Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
İlamsiz icraya itirazın kabulünden sonra icra dosyasını kaldırmak
0

İlamsiz icraya itirazın kabulünden sonra icra dosyasını kaldırmak

Adıma açılan ilamsız icraya süresinde itiraz ettim ve icra durduruldu. E devlette icralar göründüğü için hiç bir bankacılık işlemi yapamıyorum. Alacaklının itirazın iptali davası açmasını yâda açmamasını beklemekten başka çözüm yolum yok mu? Bir sene icralar üzerimde mi kalacak kaldırmak için ne yapabilirim?

3 yıl   mssss   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
+1

Hak düşürücü sürelerin işlemesi için "Borca İtiraz ettiğim belgenin" alacaklıya tebliğini nasıl sağlayabilirim... Dosyanın açıldığı İcra müdürlüğünden mi talep etmeliyim bunu?

1 0
1 yorum -

İtiraz ettiğiniz icra dairesine gideceksiniz ve dosyayı müdürün önüne koyarak dosyaya yaptığım itirazın alacaklıya veya varsa vekiline tebliğe çıkarılmasını talep ediyorum diyeceksiniz. İcra dairesi bir tebliğ zarfı hazırlayacak ve zarfın içerisine sizin itiraz belgenizin bir suretini ekleyecek sizden de tebliğ masrafını tahsil edecek. Alacaklının vekiline çıkarılacaksa eğer tebligat icra memurundan avukatın e-tebligat adresi var ise e-tebligat adresine tebliğ gönderilmesini talep edin. Böylece sizde vatandaş portal üzerinden dosyaya girip tebligatın okunup okunmadığını ve hangi tarihte okunduğunu takip etmiş olursunuz. Ancak burada önemli bir hususu belirtmekte fayda var. Açılacak olan itirazın iptali davasında yaptığınız itirazlar yönünden mahkemeye haklılığınızı ispat edecek somut delilleri sunmak zorundasınız. Açılan dava aleyhinize sonuçlanırsa İcraya olan borcunuz+açılan dava masrafları+%40 icra inkar tazminatı+dava dosya avukatlık vekalet ücreti sizin üzerine bırakılacak ve ödemek zorunda kalırsınız. İcra dosyası da yeniden işler hale geleceğinden dolayı işleyecek faizde yeniden güncellenerek dosya borcunuza eklenerek tahsil edilecek. İtirazın iptalinde hak düşürücü süre evrakın tebliğ tarihinden itibaren başlar.

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,