Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Vasiyetname - tenfiz
0

Vasiyetname - tenfiz

Merhaba.

Tenfiz davası açılması hakkında soru sormak istemiştim.

Babamın noterde düzenlediği vasiyetnamesi; ilgili sulh hukuk mahkemesi tarafından açıldı okundu, bir kardeşim iptal ve tenkis talebi ile dava açtı. Temyiz dahil tüm mahkemeler "biz davalılar lehine" sonuçlandı.
Sormak istediğim: Vasiyetnamenin Sulh hukuk mahkemesinde açılmış, Asliye hukuk mahkemesince iptal talepleri reddolmuş iken, yeniden vasiyetnamenin tenfizi için dava açılması gerekiyor mu, yoksa açılmış ve sonuçlanmış mahkeme kararları TENFİZ için yeterli olurmu?

Saygılarımla

3 yıl   facan   -  Diğer
0 0
2 yanıt - paylaş
0

Yanıtınız için teşekkürler.
Şu an itibarı ile hiç bir mirasçının itirazı yok sorun tüm mirascıların farklı illerde ikamet etmesi ve pandemi nedeniyle bir araya gelemememiz. Online olarak web tapu üzerinden tescil işlemi yapmak istiyoruz. Ancak ilgili tapu memuru tüm mahkeme aşamaları bitmesine rağmen tenkis davasını şart olduğunu söylemesidir.
Özetle bilgi alma gerekçem: bir hukuk sitesindeki "vasiyetnamenin açılıp okunmuş ve tüm mirasçılar tarafından itiraz edilmemiş veya itiraz edilmiş olsa dahi bu itiraz ve davalar sonuçlanmış olduğu kararda belirtiliyorsa, bu karar bir tenfiz kararıdır ve uygulanabilir. " ifadesi idi.
tekrar teşekkürler.

0 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,