Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Adi ortaklık,kollktif ortaklık.....
0

Adi ortaklık,kollktif ortaklık.....

adi ortaklık, kollektif ortaklık, anonim ortaklık, limited ortaklık- ortakların sorumlulukları açısından karşılaştırınız ve bir ortaklık kuracak olsaydınız hangi ortaklık türünü seçerdiniz, kısaca gerekçesini belirtiniz

    -   Ticaret
0 0
1 yanıt   -  
+1

Adi Ortaklık: Kendi adına ve ortaklık hesabına bir üçüncü kişi ile işlemde bulunan ortak,
bu kişiye karşı bizzat kendisi alacaklı ve borçlu olur.Ortaklardan biri, ortaklık veya bütün ortaklar adına bir üçüncü kişi ile işlem yaparsa, diğer ortaklar ancak temsile ilişkin hükümler uyarınca, bu kişinin alacaklısı veya borçlusu olurlar. Adi ortaklığın tüzel kişiliği bulunmaz.

Kollektif Ortaklık: Kollektif şirket; ticari bir işletmeyi bir ticaret unvanı altında işletmek amacıyla, gerçek kişiler arasında kurulan ve ortaklarından hiçbirinin sorumluluğu şirket alacaklılarına karşı sınırlanmamış olan şirkettir.Kollektif şirkette, hakların sahibi ve borçların muhatabı birinci derece şirket tüzel kişiliğidir. Şirketin borç ve taahhütlerinden dolayı birinci derecede şirket sorumludur. Ortakların sorumluluğu ise ikinci derecedendir.

Anonim Ortaklık: Anonim şirketler borçlarından dolayı sadece malvarlığı ile sorumludurlar. Ortakları sorumluluğu sadece sermaye koyma borcundan ibarettir.

Limited Ortaklık: Limited şirket ortaklarının kural olarak alacaklılara karşı bir sorumluluğu yoktur; sorumluluk şirkete karşıdır ve taahhüt edilip de ödenmeyen miktarla sınırlıdır.

Ortaklık kurulacak ise bunun Anonim Şirket olmasını tercih ederim. Şirket borçlarından dolayı kendi malvarlığı ile sorumludur ve ortakların malvarlığına gidilemez.Anonim şirketler belirli bir ticari hacmin üzerine çıkıldığında daha iyi bir yönetim modeli, daha efektif bir çalışma mekanizması ve en önemlisi, daha stabil bir işleyiş sağlar. Anonim şirketlerde ortak sayısı üst sınırı yoktur. Bu da genişlemenin ve büyümenin önünü açan bir faktördür. A.Ş.’lerde şirket ortakları sermaye borçlarını ödedikten sonra kamu borçlarından sorumlu olmaz. A.Ş.’lerde salt bir hisse devir sözleşmesi ile hisse devri mümkündür. Bu durum limited şirketlere göre hisse devri için kolaylık sağlamaktadır.

Avukatlara soru sormak için