Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Hatalı tedaviden dolayı hastane ve doktora karşı dava açabilirmiyim?
0

Hatalı tedaviden dolayı hastane ve doktora karşı dava açabilirmiyim?

7 yıllık evliyim ve 3 çocuğumuz var 3. Çocuğumuz olduktan sonra 13.10.2018 sonra eşimle daha çocuk istemediğimize ve bunun kalıcı bir çözümle olmasına karar verdik ve eşim doğumdan hemen 1 ay sonra vazektomi ameliyatı oldu doktor ilk 3 ay riskli olduğunu 3 aydan sonra koruyuculuğun başlıyacağını söyle. Aradan 1.5 sene geçti ve ben 09.03.2020 tarihinde hamile olduğumu öğrendim ve aynı gün kürtaj oldum. Eşim sperm tahlili yaptırdı ve operasyonun başarısız olduğu söylendi. Ameliyat yapan doktora hastaneye özellikle manevi tazminat açma hakkım var mı?

    -   Sağlık
0 0
6 yanıt   -  
0

Dava açabilirsiniz ama genellikle tedavinin sonucunda çıkan zararlar komplikasyon olarak değerlendirilip bir tazminata hükmedilmiyor. Dava açmadan önce dosyayı bir iki doktora inceletin kusur var derlerse, bu alanda çalışan bir avukatla anlaşıp açın davanızı.

1 yorum
0

Cvp için çok teşekkürler ama sizin bu dediğiniz tedavi sonrası komplikasyon birdaha çocuk sahibi olmak istemediğimiz için başvurduğumuz kesin çözüm diye düşündüğümüz ameliyat sonucu benim tekrardan hamile kalmama ve sonucunda kürtaj olmama ve eşler arasında güvensizlik oluşmasına sebep oldu bir bedel olmalı diye düşünüyorum. Bu olay sonucunda Hastane konseyin toplanmasına ve profesörlerin tekrardan muayene etmesine karar verilmişti ama pandemi sebebiyle ertelendi...

0

Söz konusu ameliyat öncesi size hasta bilgi ve onam formu imzalatılmaktadır. O forumda ameliyatın olası riskleri ve sonuçları ile ilgili bilgiler yer almaktadır. Şayet sizin olmuş olduğunuz bu ameliyat estetik ameliyatlar gibi doktorun bir netice almayı garanti ettiği türden eser sözleşmesi olarak kabul edilirse o halde sonuç alamadığınız için tazminat hakkınız vardır.

Kural olarak ise hasta ile doktor arasındaki ilişki vekalet ilişkisidir. Vekil özenle işi yapmayı kabul ve taahhüt eder ancak sonuç garantisi vermez. Sizin anlaşmanız bu kapsamda kalırsa şayet bu halde tazminat alma imkanınız çok düşüktür diyebilirim.

Sizin anlaşmanızın hangi kapsamda kaldığını size imzalatılan bilgi onam formlarından anlayabileceğiniz gibi dosyanızla ilgili doktorlara bunun bir sonuç garantili işlem olarak kabul edilip edilmediğini sormanız da iyi olur.

Doktorluk mesleği hem kazanılması hem de icrası oldukça zor bir meslek olduğu için mesleki dayanışmanın en üst düzeyde olduğu ve tedavi sırasında çıkan olumsuzlukların doktora kolay kolay yüklenmediği bir meslektir. İncelediğim hemen hemen bütün dosyalarda doktora uyguladığı işlem nedeniyle kusur yüklenmediğine bizzat şahit oldum.

0

Ameliyat esnasında imzalanan kağıtları malum okumadan imzalıyoruz ama doktor eşime bu ameliyatı olmak istediğine kesin emin misin geri dönüşümü nerede imkansız gibi sözlerde bulundu artık konseyden çıkan karara göre bir yol izleriz ama Google da arama yaptığımız zaman bu ameliyat sonrası açılan ve kazanılan bir dava var

0

Buna bir bakabilir misiniz

Hatalı tedaviden dolayı hastane ve doktora karşı dava açabilirmiyim?
0

Söz konusu karar verilmeden önce alınan raporda bu ameliyatın sonuç garantisi veremeyeceği belirtilmiş yani rapor doktorun lehine gelmiş; ancak mahkeme yine de tazminata hükmetmiş. Bu karar emsal nitelik arz etmekte olup açacağınız davada işinize yarayacaktır. İşinizi şansa bırakmamak adına dava açmadan önce adli tıptan rapor alma yoluna da gidebilirsiniz. Yada bu kararı da dilekçenize ekleyip doğrudan dava açma yoluna gidebilirsiniz.

Avukatlara soru sormak için