Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
İPOTEK SONUCU EVE HACİZ
0

İPOTEK SONUCU EVE HACİZ

Merhaba;

Babam evini ipotek ettirerek bankadan para çekip dayıma borç olarak vermişti.Dayım daha sonra borcu ödeyemediği için banka eve yaklaşık 1,5 yıl önce koydu.Evimiz villa şeklinde yaklaşık 3 öncemilyon tl değerindeydi.Çok emin olmamakla beraber borçtan daha pahalı.Ancak benim sormak istediğim bu gibi haciz durumlarında ilgili kişiye hayatını idame ettirecek kadar bir para ya da daha ufak bir ev verilmesi gerekmiyor mu?Çünkü babam emekli ve babamın tek evi bu evdi.Annem ev hanımı , dolayısıyla başka gelirleri mevcut değil , ya da başka evleri.Öğrendiğim kadarıyla bunla ilgili bir kanun var ancak zaman aşımı ilgili durum nedir bilmiyorum.Sizce bu davaya değer mi ya da avukatlar ilgilenir mi?

    -   Diğer
0 0
2 yanıt   -  
0

Tapuya şerh hacizli olarak ne zaman konulmuş? Bu durumun öğrenilmesinden itibaren 7 günlük haczedilemezlik şikayet hakkınız vardı.

0

Bu durumda yedi günlük süre, «haczin öğrenilmesinden» itibaren işlemeye başlar. Yani, haciz borçlunun huzurunda veya borçlu adına Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebligat yapılabilecek «birlikte oturan, eşi, aile fertleri, hizmetçisi» huzurunda yapılmışsa (3494 sayılı yasa ile değişik İİK. mad. 103) -artık kendisine ayrıca 103 davetiyesi gönderilmeyeceğinden- haciz tarihinden itibaren; eğer haciz gerek borçlunun ve gerekse borçlu adına tebligatı alabilecek kişilerin yokluğunda yapılmışsa, 103 davetiyesinin tebliğinden itibaren, işlemeye başlar.

103 davetiyesi ile, yokluğunda haciz yapılan borçluya «üç gün içinde haciz tutanağını incelemek için» süre verildiğinden, borçlu 103 davetiyesinin kendisine tebliği üzerine, icra dairesine giderek herhangi bir beyanda bulunursa bu tarihte haczi öğrenmiş sayılır ve şikayet süresi bu tarihten itibaren işlemeye başlar. Eğer borçlu, 103 davetiyesinin kendisine tebliğinden sonra, haciz tutanağını incelemek için icra dairesine gitmezse, üç günlük sürenin bitiminde haciz tutanağını incelemiş ve haczi öğrenmiş sayılır (farzedilir). Bu son durumda, şikayet süresi, «üç günlük sürenin sona ermesinden itibaren» işlemeye başlar...

Avukatlara soru sormak için