Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Kurumsal bir firmadan 13 bin TL değerinde salon takımı aldım, Max 35 günde teslimi olacağını söylendi. Bazı parçalar ilk ay geldi, bazı parçalarda 100 günü geçmesine rağmen halen teslim olmadı. Bu konuda nasıl bir yol izlememiz gerekir?
0

Kurumsal bir firmadan 13 bin TL değerinde salon takımı aldım, Max 35 günde teslimi olacağını söylendi. Bazı parçalar ilk ay geldi, bazı parçalarda 100 günü geçmesine rağmen halen teslim olmadı. Bu konuda nasıl bir yol izlememiz gerekir?

Merhabalar,
02.03.2020 tarihinde kurumsal bir firmadan 13 bin TL degerinde salon takımı beğendik ve aynı gün siparişi verdik, toplam Max 35 günde tüm malzeme teslimatı yapılacağını söylediler, ilk ay yemek masası sandalyesi hariç tüm ürün teslimatını yaptılar ama gelen urunun her parçasında defo (uzur) vardi, servisi çağırdım, bunların iadesi olmaz biz defoyu tamir ederiz deyip koltukları aldılar, 10 gün sonra kısmen tamiratini yapıp geri getirdiler, bu seferde koltuk köşesini hasarlı şekilde teslim ettiler, 15 gün oldu servis çağırdık dahada ugramadilar, bugün 09.06.2020 tarihi olmus halen teslim edilmeyen 6 adet masa sandalyesi ve teslim alınan defolu masa koltuk Grubu, ile alakalı birkaç sorum olacak
1 Bir tüketici olarak mağdurum, bu durumda tüketici mahkemesine başvurabilir miyim,
2 mahkeme yoluyla Malların iadesini talep edersem kazanirmiyim,
3 Avukat tutmaya gerek varmı, toplam mahkeme ücreti ne kadar olur,
Çok teşekkürler.

    -   Tüketici
0 0
1 yanıt   -  
0

1- Öncelikle firmaya başvurduysanız ve firma yükümlülüğünü yerine getirmediyse tüketici mahkemesine başvurabilirsiniz.
2- Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;
a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,
seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi hakları üretici veya ithalatçıya karşı da kullanılabilir. Bu fıkradaki hakların yerine getirilmesi konusunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur. Üretici veya ithalatçı, malın kendisi tarafından piyasaya sürülmesinden sonra ayıbın doğduğunu ispat ettiği takdirde sorumlu tutulmaz. Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesinin satıcı için orantısız güçlükleri beraberinde getirecek olması hâlinde tüketici, sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim haklarından birini kullanabilir. Orantısızlığın tayininde malın ayıpsız değeri, ayıbın önemi ve diğer seçimlik haklara başvurmanın tüketici açısından sorun teşkil edip etmeyeceği gibi hususlar dikkate alınır. Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi haklarından birinin seçilmesi durumunda bu talebin satıcıya, üreticiye veya ithalatçıya yöneltilmesinden itibaren azami otuz iş günü, konut ve tatil amaçlı taşınmazlarda ise altmış iş günü içinde yerine getirilmesi zorunludur. Ancak, bu Kanunun 58 inci maddesi uyarınca çıkarılan yönetmelik eki listede yer alan mallara ilişkin, tüketicinin ücretsiz onarım talebi, yönetmelikte belirlenen azami tamir süresi içinde yerine getirilir. Aksi hâlde tüketici diğer seçimlik haklarını kullanmakta serbesttir. Tüketicinin sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim hakkını seçtiği durumlarda, ödemiş olduğu bedelin tümü veya bedelden yapılan indirim tutarı derhâl tüketiciye iade edilir. Seçimlik hakların kullanılması nedeniyle ortaya çıkan tüm masraflar, tüketicinin seçtiği hakkı yerine getiren tarafça karşılanır. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte 11/1/2011 tarihli ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu hükümleri uyarınca tazminat da talep edebilir.

3- Avukat tutmanız zorunlu değil ama işi ehline bırakmak iyi olur. Toplam 1000-1500 TL masrafınız olur. Davayı kazanınca karşı taraftan geri alırsınız.

Avukatlara soru sormak için