Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Mahkeme kararına itiraz hakkı
0

Mahkeme kararına itiraz hakkı

Sn.Avukat,
Ağır ceza mahkemelerınde Sanıklar için verilen kararı,Mağdur kişi kabul etmez, itiraz ederse vb gibi durumlarda itirazını nereye ne şekilde yapmalıdir?İtirazın değerlendirilmesi ne şekilde yapılır?
Teşekkürler. .

    -   Ceza
0 0
4 yanıt   -  
+1

Mahkemenin sanık veya sanıklar hakkında vermiş olduğu tahliye kararlarına mağdur veya müşteki beğenmez veya kabul etmezse bu karara karşı bir üst mahkemeye itiraz etme hakları vardır. Üst Mahkemeden kasıt 3 tane ağır cezanın olduğu bir yerde 1. ağır ceza mahkemesi bu tahliye kararları vermişse bu karara karşı 2 ağır ceza mahkemesine itiraz etme hakları vardır. Mahkeme itirazı dosya üzerinden inceler ve karara bağlar.

0

Şayet itirazda kastınız esasa ilişkin hükmün istinafı ise istinaf dilekçesini ilgili bölge adliye mahkemesine gönderilmek üzere kararın verildiği ağır ceza mahkemesine vermeniz gerekir. Zira ceza yargılamasında itiraz ve istinaf kurumları ayrı kurumlardır.

0

Bu karara itiraz süresi varmı?

0

Kararın verildiği tarihten itibaren 7 gün içerisinde tutuklamaya itiraz yapılabilir. İstinaf kanun yoluna başvuru süresi hükmün tefhim (duruşmada öğrenme) veya tebliğinden itibaren 7 gündür.

Avukatlara soru sormak için