Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
İşe iade davası ödeme hkk.
0

İşe iade davası ödeme hkk.

Değerli hukukçu,2019 yılı Kasım ay'ı nda başlayan işe iade davamı İSTİNAF süreci dahil 7 Şubat itibariyle kazandım.Ayrıldığım tarih itibariyle brüt maaşım 5175 tl idi.İlave haklar YOL ( AKBİL ) ÜCRETİ + YEMEK + YILLIK ZAM 'dır.

İşe iade olmam veya işe iade olmamam durumunda tarafıma ödenecek tutar takriben ( her iki şekilde de ) nekadar olacaktır.

Ayrıca mahkeme sürecinde,daca başlangıcından - sonuçlanana kadarki döneme ait tarafıma ödenecek tutara işletilecek yasal bir faiz olacak mı ? Yoksa işten çıkarıldığım tarihte ki 5175btl üzerinde herhangi bir yasal faiz işletilmeden bir ödeme mi yapılacaktır ?

Teşekkürler

Saygılar

2 yıl   chukeey   -  Diğer
0 0
5 yanıt - paylaş
0

Alacak davası açmadan 5 kuruş alamazsınız düşüncesindeyim, işverenler ne kadar geç versem parayı o kadar iyi diye düşünür hep.... Ayrıca işe başlatmama tazminatı tutarını açacağınız alacak davasında (siz 8 maaş isteyin) fakat mahkeme belirler kaç maaş tazminat ödenmesi gerektiğine... İşten çıkarılmadan evvelki 3 yıl içinde en az 600 günlük piriminiz varsa işsizlik ödeneği hakkınız var, ben olsam 600 günüm varsa işkura müracat eder işsizlik ödeneği hakkımı vermezse işkura dava açardım, çalışmadıysam tabi o dönem... Bu konuda ümitlenmeyin derim çünkü yasal bir düzenleme yok (işe iade davaları için boşta geçen sürelerde işçinin işsizlik ödeneği hakkı olmalı bence) işkurun vermemesi muhtemel... Alacak davası veya icra takibi açmadan "kıdem tazminatı" hariç hiçbir alacağa faiz işlemez... Faizler yıllık işler aylık değil ve sadece anaparaya işler... Örnek 10.000 tl alacak talep ettiysen ve yerel mahkeme 5 sene sonra 10.000 tl alacağını karara kesin olarak bağladıysa, her yıl için %20 ise faiz, toplam 20.000 TL alırsın faiziyle.... Her sene için 2000, yani faize faiz işlemez.... Tavsiyem şudur, alacak davasında yerel mahkeme 2 sene içinde kararını verir. Üst mahkemenin sonucunu beklemeden direkt yerel mahkeme kararı ile icra takibi başlatın... İcrada faiz alacağınız günlük olarak hesaplanır... Yani alacağınız her gün artar.... Uyaptan takip edersiniz.... Diğer sorularınızın hepsini yanıtladım dikkatli okursanız bütün sorularınız yanıtlı... Ve evet belirttiğim fesih tarihi iş yeri kıdeminizi belirliyecek tarihtir, ihbar, kıdem tazminatınız, ücretli izin alacaklarınız bu tarihe göre hesaplanacak... Toplamda belirttiğim fesih tarihine göre 3 yıllık kıdeminiz varsa 42 günde ücretli izin ücretinizi alacak davasında talep edin.... Tabi alacaklarınızın hepsini belirsiz alacak davası olarak talep edin, dava dilekçesinde belirsiz alacak davasının nedenini şöyle yazın, bütün alacak kalemlerim fesih tarihindeki benim pozisyonumda çalışan işçinin maaşı üzerinden hesaplanması gerektiğinden ve bu bilgiyi bilmemiz mümkün olmadığından ve gene yemek yol vs. giydirilmiş bürüt ücretin hesabındaki ek kalemlerin maliyetini bilmediğimizden davamız belirsiz alacak davasıdır demeniz, faizin bütün alacağınız için dava tarihinden itibaren işlemesini sağlar... Tabi kıdem tazminatı için faiz her türlü fesih tarihinden işler...

0 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,